12. maaliskuuta 2012

.sunday meal.



meän talouden kotikokki on mieheke,
mie kyllä leivon ilosesti silloin tällöin,
mutta jokapäiväiseen ruoanlaittoon
minua ei oo tarkoitettu..
uuen keittiön myötä olemme hieman useammin
tehneet yhdessä sapuskaa ja son kyllä mieleeni,
mutta aina silloin tällöin..
hyvän reseptin myötä saatan intoutua
valmistamaan koko ruoan itseksenikin,
sellainen resepti löytyi Kivistön keittiöstä,
herkullinen ruusukaali-lohi resepti..

resepti on pyörinyt, ruusukaaleineen,
mielessäni jo monta viikkoa ja
sunnuntain kunniaksi innostuin..
ja voi pojat ja tytöt, soli hyvää!
jopa mieheke, joka kaupassa
nyrpisteli nenäänsä kaaleille,
intoutui kehumaan ateriaa.





kehut irtosivat seuraavalla reseptillä,
jossa erona kivistön alkuperäiseen on
uupuva seesamiöljy ja extrana parsakaali..

elikkäs ruusukaalin tie miehen sydämeen menee näin:

1) pistä uuni kuumenemaan 200 asteeseen
2) leikkaa paketillisesta ruusukaaleja kanta pois
ja poista uloimmat lehet
3) leikkaa parsakaalista sopivan kokosia palasia
4) laita lohi pellille ja reunoille rehut
sekä pussillinen cashew pähkinöitä
5) sivele 2/3 kastikkeesta kalan
ja loput kasvisten päälle
6) paista kunnes kala kypsää (25-40 min)
7) tarjoile ja nauti!

kastike:
4,5 rkl soijaa
2,5 rkl öljyä
1 rkl hunajaa





ps. meillä on pöydille hiipinyt lisää vihriää,
pieniä pääsiäismunia..

2 kommenttia:

  1. Ruusukaalit on mun top-1 ruoka. Mahtavaa!

    VastaaPoista
  2. Noli kyllä niiin herkullisia ja makeita.. mitenköhän muuten niitä vois valmistaa?

    VastaaPoista