5. lokakuuta 2012

.mansikka-suklaa marengit.


































lauantaista voi loihtia rutkasti makiamman
vaikka "leipomalla" näitä superherkkuja,
kokeilin reseptiä valmistujaisjuhliin
ja reseptipyynnöistä sekä tyhjenneestä tarjoiluastiasta
päätellen nää oli suloisen näkönsä lisäksi myös hyviä..




mansikka-suklaa marengit

5 valkuaista
500 g tomusokeria
(½ mansikkatomusokeria, ½ normi)
2 rkl sitruunamehua
50 g tummaa suklaata








1) sulata suklaa ja annan sen jäähtyä
2) sekoita loput aineet kulhossa ja sekoita vesihauteen päällä
3) sekoita sähkövatkaimella niin kauan, että seos lämpenee
4) nosta seos pöydälle ja vatkaa kunnes seos on jäähtynyt ja jähmeää
5) lisää seokseen suklaa, nostele lusikalla niin, että massa jää raitaiseksi
6) paista 80 asteessa pari tuntia
[paista pelti kerrallaan jos haluat marengien säilyttävän huiput]
Jos haluat marengien pysyvän sisältä sitkeinä, säilytä tiiviissä astiat,
jos haluat marenkien kuivuvan kunnolla säilytä ilmavasti.


Nauti hymyssä suin ja hyvässä seurassa!


1 kommentti:

  1. Tosi herkullisen näköisiä nuo marengit =) Kuinka paljon tuon ohjeen kanssa marenkeja tulee?

    VastaaPoista